יישום התיקון לחוק שכר שווה לעובדים ייכנס היום (רביעי, 1.6.22) לתוקפו, כאשר החוק יגדיל את השקיפות בשכר, יעודד מעסיקים לתשלום שכר שווה לנשים ויאפשר לנשים לדרוש שכר שווה.
שרת הכלכלה והתעשייה בהיוועצות עם שר האוצר, החליטה להרחיב את תחולת החוק, המחייב כיום רק חברות המעסיקות מעל ל 518 עובדים, על חברות המעסיקות 200 עובדים ומעלה ובכך להגדיל משמעותית את מספר החברות המחויבות בשקיפות פרסום פערי השכר בין הגברים לנשים. משמעות ההחלטה היא הרחבת חובת הדיווח לכ-1000 חברות נוספות המעסיקות יחד כ-300,000 נשים וגברים.
שרת הכלכלה והתעשייה, האלופה במיל’ אורנה ברביבאי: ״נשים מרוויחות כיום כ- 30% פחות מגברים, פער שאינו מתקבל על הדעת ופוגע בנשים ובכלכלה הישראלית. חובתנו לפעול לצמצום הפערים המגדריים בכל תחומי החיים.
פרסום פערי השכר על ידי המעסיקים הינו צעד נוסף להגברת השוויון בתעסוקה, כחלק מתוכנית רחבה שאנו מקדמים בנושא”.
ב-20 השנים האחרונות פערי השכר המגדריים אינם משתפרים באופן משביע רצון. הפערים נאמדים בהפסד של 7% מהתל”ג המוערך בכ- 82 מיליארד ₪ בשנה. למרות ששיעור תעסוקת נשים בישראל הוא מהגבוהים בעולם, בפערי השכר אנו נמנים מבין המקומות האחרונים במדינות הOECD.
במסגרת תוכנית רחבה לצמצום פערי השכר שגובשה בזרוע העבודה ובנציבות שיוויון הזדמנויות בעבודה נערכה בחינה בינלאומית, ממנה עולה כי מדינות שונות הפעילו מגוון כלים לצמצום הפערים. נמצא כי שקיפות בדיווח פערי השכר בקרב מעסיקים הינו מהאפקטיביים ביותר.
תיקון החוק יופץ על ידי זרוע העבודה להערות הציבור וארגוני המעסיקים. התיקון יובא לדיון בועדת העבודה והרווחה בכנסת כדי להתקין התקנות המתחייבות עד סוף יוני 2022.
עוד באותו נושא…
פיצוי בגין נזק לא ממוני בשל פערי שכר בין נשים לגברים
בסקר החברתי של הלמ”ס לשנת 2016 פורסמו פערי השכר החציוני בין גברים לנשים במקצועות האקדמיים והתברר שהפער בשכר המשפטנים עומד על 54.3%. השכר החציוני לגבר עומד על 10,118 ₪ ושל אישה
חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ”ח-1988
חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ”ח-1988 אוסר על מעביד להפלות בין עובדיו או בין דורשי עבודה מחמת שלל מאפיינים המפורטים בחוק, ובכך להבטיח שוויון הזדמנויות לכל המועמדים. עיקרי החוק המאפיינים שאין
פרסום מידע בדבר פערי השכר בין גברים לנשים
הפליית נשים בשכר העבודה הינה אחד הביטויים הנפוצים להפלייתן של נשים בשוק העבודה.
אפליה בעבודה ושוויון הזדמנויות
סעיף 2 לחוק שוויון הזדמנויות אוסר על מעסיק להפלות בין עובדיו או בין דורשי עבודה הפליה מחמת מין, נטייה מינית, מעמד אישי, הריון, טיפולי פוריות,