במונחים של משאבי אנוש, תחלופת עובדים אומרת אחד משלושה דברים: עובדים שעוזבים, עובדים שמפוטרים ועובדים שמגויסים לחברה. המדד היחידי שנחשב בנושא זה הוא כמה זמן הועסק אותו עובד בחברה. כלומר, האינטרס הראשי של המעסיק – בהנחה ומדובר בעובד טוב ויעיל, להשאיר את אותו עובד כמה שיותר זמן בחברה.
סיבות להשארת עובדים בחברה
תחלופת עובדים היא גורם משמעותי מאד בעבודה תקינה של חברה. הסיבות להשארת העובדים רבות, ובעיקרן:
- העובדים המקצועיים עלולים ללכת למתחרים ולהסב לחברה שלכם נזק כלכלי
- העובדים המקצועיים עולים הרבה כסף להשכרה, ולכן חבל לבזבז את הכסף אם העובד יעזוב מיד או מהר מדי – במיוחד אם צריך להביא עובד חדש / חסר ניסיון / להשקיע שוב בהכשרה
- אתם כבר רגילים לעובד/ת, יש להם חוזה אישי וחבל “לערבל” את המערכת, הן כלכלית, הן מקצועית והן ברמה האישית
למה יש תחלופת עובדים?
- הסיבה הראשונה לתחלופה היא שהעובד רוצה לעזוב. בדרך כלל זה על רקע אישי (לא מסתדר עם העובדים, צריך לעבור דירה, נמאס לו מהעבודה), מקצועי (לא מרגיש מוערך מספיק) או כלכלי (רוצה בונוסים או הטבה בתנאים).
- הסיבה השנייה של תחלופת עובדים היא שהבוס מחליט שאותו עובד לא מתאים ומפטר אותו.
כאשר מדובר קצב החלפה איטי, המצב טוב. זה אומר שהבונוסים או התקבולים הם במצב טוב, ומשולמים בצורה הגיונית ובזמן הנכון. חשוב מאד להתאים את כל אלו לצרכים של החברה שלכם, לגודל שלה ולצמיחה שלה. אל תתנו יותר מדי כדי להשאיר את העובדים ואל תתנו פחות מדי. בשל כך, מומלץ להתייעץ עם מומחים כמונו שיסייעו לכם לבחור את התכנית המתאימה לתגמולים, וגם ללוות אתכם לאורך כל הדרך כדי לוודא שהתכנית מצליחה. לרוב העובדים מעוניינים באחד משני דברים: כסף (או שווה כסף) והערכה. אם תצליחו לתת לעובד טוב אחד משניהם, או שניהם, המצב יהיה מצוין. נוכל לסייע לכם לעשות זאת.
בנוסף, דרך נוספת לשפר תנאים של עובד באמצעות החלפת עובדים היא באמצעות החלפה פנימית. או במונחים של כח אדם: קידום. אדם יכול לעבור תפקיד, מחלקה וכולי – על מנת לענות על הצרכים הרגשיים, הכלכליים והמקצועיים שלו בלי לעזוב את החברה.
עוד באותו נושא…
היתר לעבודה במנוחה השבועית לפי חוק שעות עבודה ומנוחה
תוכן עניינים שירות זה מאפשר למעסיק להגיש בקשה להיתר להעסקת עובדים בשעות נוספות או במהלך המנוחה השבועית, מטעם משרד הכלכלה.
“אחריות אזרחית” לקיום ההוראות שבחוקי העבודה
על המעסיק מוטלת “אחריות אזרחית” לקיים את ההוראות שבחוקי העבודה, המעניקה לעובדים זכות לתבוע מהמעסיק את הזכויות המוגנות בחוקי העבודה, או פיצוי עקב הפרת הזכויות.
דיווח על פערי שכר בין גברים לנשים
יישום התיקון לחוק שכר שווה לעובדים ייכנס היום (רביעי, 1.6.22) לתוקפו, כאשר החוק יגדיל את השקיפות בשכר, יעודד מעסיקים לתשלום שכר שווה לנשים ויאפשר לנשים
עיצומים כספיים והתראות מינהליות
תוכן עניינים משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים מוסמך לקיים הליכי בירור וחקירה בנסיבות בהן קיים חשד להפרה של ההוראות שבחוקי העבודה.
האם סייעת שנהגה באלימות כלפי פעוטות זכאית לפיצויי פיטורים?
סעש (ת”א) 5815-05-20 אביבית משרקי נ’ מנחם פרנקל
החל מה-1 ביוני: דמי מחלה מהיום הראשון למחלימים ממחלה קשה
לפי חוק דמי מחלה עובד שחלה יקבל דמי מחלה מלאים רק החל מהיום הרביעי למחלתו; יום המחלה הראשון הינו ללא תשלום, ואילו הימים השני והשלישי